Wednesday, December 27, 2006

Ma vie an excel

Jag hatar ingenjörer. De skall alltid vara så förbannat korrekta. Märk väl korrekta i en mycket snäv kontext. Så fort teknologen sätter sin fot utanför tekniska högskolan eller sin ingenjörsarbetsplats så är de helt av banan men travar fram som om världen har att lära.

Han klär sig i trevliga chinos där de sydda dekorationsvecken fylls ut av en ordentlig nyckelknippa, grosshandlarplånbok och en 20 GB extern hårddisk med USB2. Gärna en försynt randig button down med en lammullsslippa i dovhjortsbrunt. För att ta sig fram på livets vägar har teknologen en loafer med mycket grov sula. Vid bättre väder en midjekort sandfärgad jacka signerad Gant. I ruskväder dyker skaljackan fram. Limmade sömmar, armbågsförstärkningar och rip stop. I handen ett fullängdsparaply, de små skyddar inte fullgott mot eventuell nederbörd. Sommartid byts egentligen bara nededelen ut mot ett par khakishorts med självsäkra cargo pockets. Fötterna ikläds då ett par Teva med ankelhöga sockar av något kraftigare modell. Dock inte i vitt som arbetareen kanske skulle ha valt.

Han gillar provningar. Öl, whiskey och vin. Allt skall provas, dokumenteras och placeras i fack. Livets goda skall förpassas till kolumner i teknologens excelark.

Inga parametrar utöver optimalitet skall beaktas. Det gäller var man skall bo, var man skall äta, hur man tar sig till jobbet etc etc tills allt bara blir en transportsträcka till en trevligt planerad pension.

Anledningen som gjorde att jag kände mig nödgad just idag att skriva detta inlägg är julhälsningar.

Jag sa god jul åt en teknolog den 25:e december varpå han utbrister. - Julen 2007 då eller?

God fortsättning på dig teknologjävel och brinn i ditt excelhelvete!

3 comments:

Jakob said...

Vilken fruktansvärd svada! Teknologer är hedervärda, strävsamma människor som får vårt avlånga land att gå runt. Det är teknologerna som utgör det tuffande ånglok som för detta usla snyltarland framåt, millimeter för millimeter. Och tack och lov klär dem sig inte som kriminella, pundare eller sodomiter. Det är väl en jävla tur att det finns några som inte bränner sina studielån på att sitta och lyssna på homofiler som pådyvlar sin perverterade livsstil på våra ungdomar.

Anonymous said...

Ånglok, yeah right. I mitt arbete som jurist har det hänt mer än en gång att jag träffat en lösdrivande teknolog som står där med en "kreation". Anledningen till att vi träffas är i princip aldrig att teknologen tagit kontakt. Nej, vid två tillfällen har det varit teknologjävelns mamma som ringt och önskat juridisk konsultation. Anledningen till detta förvirrade tillstånd visar sig ofta vara att mamman är den enda som fattat att det finns nyhetsvärde i "kreationen". Min roll blir att göra "kreationen" till en affär, helst en bra affär. Teknologen sitter moloket vid sidan om, fattar mycket lite eller inget alls. Slutsatsen av denna visserligen mycket begränsade empiriska studie kan inte bli annan än att det är juristen som är ångloket som utmanar och för teknologen framåt. Teknologen skulle väl i det sammanhanget närmast liknas vid en sliten godsvagn innehållande lågvärdigt malm, färdigt att anrikas.

Juristen

Anonymous said...

Jag håller med, vilka svin de är! Gammla mobboffer som helt plötsligt får en alldeles för hög jävla lön. Fanns det någon rättvisa får de spö på julfesten.